Ren

Followit är experter på GPS-halsband för djur som rör sig i tuffa miljöer. Vi har under årtionden levererat halsband till tusentals kunder för djur i arktisk miljö, tropisk djungel, öken, skog och savanner. Vi vet vad som krävs och använder all vår erfarenhet för att erbjuda bästa möjliga produkter för de krav miljön, djuret och kunden ställer. Till rennäringen har vi levererat halsband till ett 50-tal kunder i Norden och Nordamerika. Självklart är våra produkter anpassade till den standard som gäller i Norden avseende exportering av data till Renbruksplanen. Vi har flera olika halsband att välja bland beroende på krav gällande funktionalitet, batteritid, vikt och pris. Alla halsband håller hög kvalitet, är bekväma, slitstarka och har stöd för grafisk presentation via dator, smartphones och surfplattor.

Pellego – utmärkt funktionalitet med låg vikt och attraktivt pris

Pellego väger endast 175 g, men är trots sin låga vikt ett stryktåligt halsband med hög kapacitet. Enheten har en helgjuten kapsling med integrerade antenner vilket ger god väderbeständighet. Halsbandet är justerbart för bra passform oavsett halsmått.
GPS-positionerna sänds över GSM nätet via GPRS. Detta betyder att du inte behöver investera i dyra basstationer. Halsbandet kan lagra upp till 40.000 positioner. Om renen rör sig utanför täckning lagras positionerna och skickas så fort enheten återfår GSM-kontakt. Detta gör att du får alla positioner även från områden med sämre GSM-täckning.
Pellego använder induktiv laddning, det vill säga batteriet laddas trådlöst via den medföljande laddplattan. Batterikapaciteten är bland annat beroende på positioneringsintervall och temperatur. Du kan alltid kontrollera aktuell batteristatus från din smartphone, surfplatta eller dator.
Via Followit GEO™ (webbplattform) kan du följa djuren, sätta ut virtuella staket med varningar, ändra positioneringsintervall, exportera data och mycket annat.
Pellego är utrustad med 2-vägskommunikation vilket innebär att positioneringsintervall kan ändras efter att renen märkts.
Tillgängliga positioneringsintervall för Pellego:
- 1 gång / dygn, batteritid < 18 mån
- 2 ggr / dygn (var 12:e timme), batteritid < 12 mån
- 6 ggr / dygn (var 4:e timme), batteritid < 6 mån
- 12 ggr / dygn (varannan timme), batteritid < 2 mån
- 24 ggr / dygn (varje timme), batteritid < 1 mån
- 48 ggr / dygn (var 30:e minut), batteritid < 2 veckor
- 96 ggr / dygn (var 15:e minut), batteritid < 1 vecka
- Egendefinierat schema med 30 min intervall.

Tillbehör:
- RX-Pro mottagare för radiopejlning.
- Laddplatta

Tellus Livestock – robust storsäljare för tuffa förhållanden

Tellus Livestock är ett mycket slitstarkt halsband med kraftfullt batteri. Det är en förenklad version av det halsband Followit tillverkar för viltforskning. Tellus Livestock finns i storlekarna 600 g respektive 800 g beroende på vilket batteri som väljs.
Precis som Pellego lagrar halsbandet positioner och om djuret tillfälligt rör sig utanför täckning överförs dessa så fort täckning återfås. Tellus Livestock kan dock att lagra upp till 80.000 positioner. Förutom position skickas även uppgift om tid, höjd, temperatur, aktivitet och mortalitet.
Via Followit GEO™ (webbplattform) kan du följa djuren, sätta ut virtuella staket med varningar, exportera data och mycket annat.
Batterikapaciteten för Tellus Livestock varierar beroende på temperatur, GSM-täckning mm. Ett riktmärke är ca 1½ år vid 12 positioner per dygn.

Tillbehör:
- Mottagare för radiopejlning
- Extra batteripack

Tellus Livestock

Tellus Livestock Iridium – det kompromisslösa alternativet

Tellus Livestock Iridium har samma funktioner som Tellus Livestock, men är helt oberoende av GSM täckning. Positioner och annan data skickas istället via satellit. Dessa halsband används när djuren i mycket stor utsträckning förväntas befinna sig i områden utanför GSM täckning. Followit är en ledande leverantör av satellithalsband och en stor andel av våra halsband för viltforskning är satellitbaserade.

Gemensamt för alla Followits GPS-halsband

Med alla Followits GPS-halsband kan du följa djuren via Followit GEO™, antingen från mobiltelefonen eller från datorn. Alla positioner och historisk data sparas i Followit GEO™. Historisk data kan exporteras antingen individuellt för en enhet eller för en grupp av enheter.

Service och support

Vår strävan är att bra service och support skall vara kännetecken för Followit. Våra medarbetare har lång erfarenhet av GPS-halsband i olika miljöer och gör sitt yttersta för att hjälpa dig som kund. Du är alltid välkommen att kontakta oss gällande frågor, support, synpunkter eller förslag. Batteribyten för Tellus Livestock och Tellus Livestock Iridium samt andra serviceärenden utförs på vår anläggning i Lindesberg.

Alla Followits GPS-halsband levereras med 1 års garanti på fabrikationsfel.

Pellego Pellego Tellus Livestock
Tellus Livestock

 

Specifikationer

Pellego

Tellus Livestock S

Tellus Livestock M

Vikt 175 g 600 g 800 g
Minneskapacitet (antal positioner) 40 000 80 000 80 000
Kommunikation GPRS GPRS / SMS / Iridium GPRS / SMS / Iridium
Batterikapacitet Ca 1 år 1 Ca 1 år 2 Ca 1½ år 2
Batterityp Laddningsbart Utbytbart Utbytbart
Radiosändare UHF VHF VHF
UHF Mortalitetssensor  
Integrerade antenner
Data export (WGS84, RT90, UTM, Sweref99)
Reflexhalsband    
Halsbandslängd 65 / 125 cm 53 cm (+/- 10%) 53 cm (+/- 10%)
Förstärkt halsband  
Halsbandsbredd 30 mm 50 mm 50 mm
IP-klassning IP-67 IP-67 IP-67

1 2 pos / dygn (beroende på inställningar och omgivning).
2 12 pos / dygn (beroende på inställningar och omgivning).

Denna webbplats använder cookies. Genom att använda denna webbplats accepterar du användandet av cookies.