Boskap

Followit är experter på GPS-halsband för djur som rör sig i tuffa miljöer. Vi har under årtionden levererat halsband till tusentals kunder för djur i arktisk miljö, tropisk djungel, öken, skog och savanner. Vi vet vad som krävs och använder all vår erfarenhet för att erbjuda bästa möjliga produkter för de krav naturen, bäraren och kunden ställer. För boskapsmarknaden har vi levererat halsband till många nöjda kunder främst i Europa. Vi har flera olika halsband att välja på, beroende på krav gäl­lande funktionalitet, batteritid, vikt och pris. Alla halsband håller hög kvalitet, är bekväma och slitstarka, och har stöd för grafisk presentation i mobiltelefoner.

Pellego – utmärkt funktionalitet med låg vikt och attraktivt pris

Pellego väger endast 175 gram, men är trots sin låga vikt ett stryktåligt halsband med hög kapacitet. Kåpan är både skruvad och limmad för hög täthet och fukt­tålighet. Halsbandet är justerbart för bra passform till halsmåttet. GPS-positionerna sänds över GSM/GPRS nätet. Halsbandet kan lagra upp till 40.000 positioner, och skickar ifatt om djuren tillfälligt befinner sig utanför täckning. Detta gör att du får alla positioner även från områden med sämre GSM-täckning. Pellego har ett uppladdningsbart batteri, som kan lad­das trådlöst. Batterikapaciteten är bland annat beroende på hur ofta du vill ha positioner och temperatur, men ett riktmärke är 12 månader vid 2 positioner per dygn. Du kan alltid kontrollera aktuell batteristatus från din mobil eller dator. I appen eller från datorn kan du följa djuren, sätta ut virtuella staket med varning, ändra positionering­sintervall, exportera data och mycket annat.

Tillgängliga positioneringsintervall för Pellego:
- 1 gång / dygn, batteritid < 18 mån
- 2 ggr / dygn (var 12:e timme), batteritid < 12 mån
- 6 ggr / dygn (var 4:e timme), batteritid < 6 mån
- 12 ggr / dygn (varannan timme), batteritid < 2 mån
- 24 ggr / dygn (varje timme), batteritid < 1 mån
- 48 ggr / dygn (var 30:e minut), batteritid < 2 veckor
- 96 ggr / dygn (var 15:e minut), batteritid < 1 vecka
- Egendefinierat schema med 30 min intervall.

Tillbehör:
- Contact Pro RX-mottagare för radiopejlning.
- Laddplatta

Tellus Livestock – robust storsäljare för tuffa förhållanden

Tellus Livestock är ett kraftfullt halsband med helgjuten kåpa, mycket slitstarkt halsband och kraftfullt batteri. Halsban­den är liknande de Followit gör för vilda djur. Tellus Livestock görs i 600 gram respektive 800 gram beroende på vilket batteri som väljs.

Precis som för Pellego lagrar halsbandet positioner, och skickar ifatt om djuren tillfälligt är utanför täckning. Tel­lus klarar dock att lagra upp till 80.000 positioner. Föru­tom position ges även uppgift om tid, höjd, temperatur, aktivitet, och mortalitet. Djurens rörelse följs från mo­diltelefon eller dator, där du även kan ändra inställnin­gar.

Batterikapaciteten i Tellus Livestock varierar, ett riktmärke är ca 2 års batteritid vid 12 positioner per dygn.

Tillbehör:
- RX98H-mottagare för radiopejlning.
- Extra batteripack

Ren

Tellus Livestock Satellit – det kompromisslösa alternativet

Tellus Livestock Satellit har alla funktioner som Tellus Livestock, men är helt oberoende av GSM täckning. Positioner och annan data skickas istället över satellitlänk. Detta är hals­band som används när djuren i mycket stor utsträckning förväntas befinna sig i områden utanför GSM täckning. Followit är en ledande leverantör av Satellit halsband, och en stor andel av våra halsband för vilda djur är sat­ellit-baserade.

Gemensamt för alla Followits GPS-hals­band

Med alla Followits GPS-halsband kan du följa djuren via Followit GEO™, antingen från mobiltelefonen eller från da­torn. Alla halsband har även tvåvägskommunikation, så du kan ändra t.ex positioneringsintervall från din mobil.

Alla positioner och historisk data sparas i Followit GEO™. Historisk data kan exporteras antin­gen individuellt för en enhet eller för en grupp av en­heter.

Service och support

Vår strävan är att bra service och support skall vara ett kännetecken för Followit. Våra medarbetare har lång erfarenhet av GPS halsband i olika miljöer och gör sitt yttersta för att hjälpa dig som kund. Du är alltid välkom­men att kontakta oss för frågor, support, synpunkter eller förslag. Batteribyten för Tellus Livestock och Tellus Livestock Satellit samt andra serviceärenden görs på vår anläggn­ing i Lindesberg.

Alla Followits GPS-halsband levereras med 1 års garanti gällande fabrikationsfel.

 

Pellego Pellego Tellus Ren
Tellus Livestock

 

Specifikationer

Pellego

Livestock S

Livestock M

Vikt 175 g 600 g 800 g
Format 79 mm x 45 mm x 35 mm 76 mm x 56 mm x 56 mm 76 mm x 65 mm x 71 mm
Minneskapacitet (antal positioner) 40 000 80 000 80 000
Kommunikation GPRS GPRS / Iridium GPRS / Iridium
Batterikapacitet Ca. 1 år 1 Ca. 1 år 2 Ca. 2 år 2
Laddningsbart batteri    
Radiosändare UHF VHF VHF
Mortalitetssensor  
Integrerade antenner
Data export (WGS84, RT90, UTM, Sweref99)
Reflexhalsband    
Halsbandslängd 650 / 1250 mm > 480 mm > 480 mm
Förtärkt halsband (tillval)  
Halsbandsbredd 30 mm 50 mm 50 mm
Fuktsäker IP-67 IP-67 IP-67

1 2 pos / dag (beroende på inställningar och omgivning).
2 12 pos / dag (beroende på inställningar och omgivning).

Denna webbplats använder cookies. Genom att använda denna webbplats accepterar du användandet av cookies.