Radiospårning

Radiospårning

Followit har erfarenhet av radiosändare sedan 1973. Tekniken är väl testade, mycket pålitlig och ständigt förfinad. Till exempel är våra sändare frekvensstabila i ett mycket brett temperaturområde.

Användningsområdet för radiosändare på djur är brett och ändamålen är mycket olika. Tekniken har även använts under många år inom säkerhet och övervakning.

Våra sändare är anpassade till projektet, aldrig tvärtom.

Sändare

Vi tillverkar sändare som arbetar på frekvenser mellan 138 och 175 MHz eller på 433 MHz. Alla sändare är tillverkade med ett skyddande och vattentätt plasthölje.

Alla delar såsom batterier, antenner och fästanordningar ingår. Vi levererar ett komplett radiopaket, färdigt att använda. Dessutom är det möjligt att utforma en del av dessa paket så att batterierna kan bytas ut. (Batteribyte kan inte göras för sändare sändare som inte är förberedda för detta.) Sändarna aktiveras vanligtvis med en magnetströmbrytare.

Innan leverans testas alla produkter noggrant för att kontrollera att allt fungerar på rätt sätt. Våra sändare är mycket frekvensstabila (+/- 250 Hz) i temperaturområdet och justeras för maximal prestanda (effekt och batteritid) enligt de parametrar som anges.

Mottagare

Contact ProContact Pro
Contact Pro är en radiomottagare som ger utmärkt riktningsnoggrannhet och har 200 kanaler. Detta gör det möjligt att spåra flera sändare samtidigt som det förhindrar risken att andra sändare stör pejlingen. Mottagaren drivs av 2 st alkaliska batterier (typ AA). Frekvensbandet är 433-434 MHz och batteritiden är ca 15 timmar.

RX98RX98
Denna mottagare erbjuder en avsökningsfunktion med 40 programmerbara kanaler. Mottagaren använder det senaste inom radioteknik och bygger på många års erfarenhet av utveckling, produktion och användning. Den är robust men liten, lätt att använda och omfattar ett brett frekvenserområde. Mottagaren omfattar varje 2 MHz band * mellan 138-232 MHz ** och är utrustad med en vikbar antenn (RX-98H) ***. Mottagaren har en avsökningsfunktion med 40 programmerbara kanaler. Kanaler kan individuellt inkluderas eller uteslutas i skanningen. Skanningstiden per kanal kan ställas in mellan en och nio sekunder. Frekvensen kan ställas in med en noggrannhet på 1 kHz. Inom 1 kHz finjusteras frekvensen (tonen) enkelt med en ratt och förstärkningen med en annan. Aktuell frekvens visas på en LCD-skärm. Signalstyrka visas på en LED-stapel och avlyssnas via högtalare eller hörlurar. Mottagaren drivs av 2 alkaliska 1,5V batterier som räcker ca 10-12 timmar. Alternativt kan mottagaren användas med laddningsbara batterier (NiCd eller NiMH).

* Ytterligare ett 2 MHz band kan läggas till.
** 138-155 MHz för RX-98H.
*** RX-98E har ingen integrerad antenn.

Antenner

Y4FLY-4FL
Detta är den mest populära antennem av dem alla. Det är en fyra-elements Yagi-antenn för handhållen spårning. Den har vikbara, flexibla element och är lätt att hantera vid spårning i fältet. Den erbjuder mycket goda riktningsegenskaper.

Vikt: ~ 800 gram
Längd: 953 mm - 1167 mm (beroende på frekvens)
Bredd: 50 mm (ihopfälld)
Förstärkning: 8 dB.

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att använda denna webbplats accepterar du användandet av cookies.